Uw computer opschonen

Door het regelmatig opschonen en schoon/geordend houden van uw computer, blijft uw computer snel en overzichtelijk.

Tweede schijfpartitie gebruiken

Bij voorkeur adviseren we klanten om altijd gebruik te maken van ten minste twee schijf partities. Zo houd je jou persoonlijke bestanden altijd op een aparte locatie. Dit heeft meerdere voordelen.

  1. Houd je computer overzichtelijk door persoonlijke bestanden op een aparte schijf partitie te houden.
  2. Backup je bestanden regelmatig, door een aparte schijf partitie kun je gemakkelijk een backup maken van jou belangrijke bestanden.
  3. Bij een eventuele herinstallatie is het eenvoudig om de belangrijke bestanden over te zetten, of zelfs te laten staan gezien enkel de partitie met het besturingsysteem opnieuw geïnstalleerd dient te worden.

Naast het zichtbaar ordenen van bestanden, is er ook nog een manier om de niet zichtbare bestanden schoon te houden. In een computer worden bestanden vaak willekeurig door elkaar geplaatst. Zie het als een bureau waar je een aantal items op plaatst. In het begin zal je nog steeds gemakkelijk kunnen vinden wat je zoekt. maar dermate er meer bestanden op je computer geplaatst zijn wordt het ongeordend. Net zoals je bij een bureau gebruik kan maken van verschillende organisers, kun je Windows ook helpen om alles geordend te houden.

defragmanteren

Het her-ordenen van jou computer heeft ook wel de naam: defragmanteren   Je zou ervoor kunnen kiezen dit zelf te doen, hier is genoeg informatie voor te vinden via Google. Ook zijn er betaalde en onbetaalde programma’s die hierbij kunnen helpen. 

Naast het ordenen van bestanden zullen er op jou computer door loop van tijd ook veel ongebruikte bestanden zich verzamelen. Dit kunnen oude bestanen zijn maar ook resten van programma’s die al tijden gedeinstalleerd zijn. Ook vergeten veel mensen de prullenbak regelmatig te legen en cache en browsergegevens regelmatig op te schonen.

Is jou computer traag geworden? Wij kunnen jou helpen om deze weer sneller te maken!